SERVICII RELIGIOASE

Nu e ușor să îmbătrânești. Renunți la serviciul care ți-a conferit un simțământ al identității. Îți pierzi mobilitatea fizică, ceea ce îți limitează libertatea de a te bucura de activitățile care îți făceau plăcere, sau te poate chiar împiedica să trăiești acasă.

 

biserica 3

 

Dacă însă rămâi fidel credinței tale, vei putea culege roade, de care cei necredincioși nu se bucură, susține un studiu american.

 

Beneficiile unei activități spirituale susținute pornesc de la combaterea simțământului de singurătate (prin credință personală și participare la servicii divine), și ajung până la a reduce anxietatea cu privire la moarte (prin muzică religioasă), indică un studiu efectuat de cercetătorul Lydia Manning, de la Centrul pentru Studiul Îmbătrânirii și al Dezvoltării Umane din cadrul Universității Duke (SUA).

biserica 2

„Cred că este incredibil de important să luăm în calcul religia și spiritualitatea” celor în vârstă, a declarat Manning.

 

Un alt studiu, publicat în Aging and Mental Health, vine să întărească ideea că religia are un impact pozitiv la bătrânețe. Cercetătorii au evidențiat că oamenii cu o credință puternică rezistau mult mai bine în situații stresante sau chiar traumatice, secretul fiind „încrederea și recunoștința față de Dumnezeu”, după cum au rezumat Namkee G. Choi, Sandy Ransom și Richard Wyllie în studiul lor.

camin de batrani camin batrani camin de batrani